Opinnot valmistuivat – työnohjaajakoulus (60 op) 4.9.2018-26.11.2020 ja Soul Teamin SEAL1 (SoulTeam Equine Assisted Learning) – vaativien vuorovaikutustaitojen täydentävä koulutus (7 op) maalis-lokakuussa 2020.

Nämä koulutukset tukivat ja täydensivät upeasti toisiaan; pääsin yhdistelemään uutta teoriaa vuosien varrella käymiini edellisiin opintoihin sekä erityisesti syventämään jo vuosia kerryttämääni käytännön kokemusta eläinavusteisesta ohjauksesta.  Työnohjaajaopintojen päättötyön teinkin aiheesta Polyvagaaliseen teoriaan ja systeemiälykkyyteen perustuva eläinavusteinen työnohjaus. Kuulostaa hienolta, eikö?

Käytännössä opinnoissa ja päättötyössä avasin sitä, miten samanlaisia nisäkkäitä me hevosten kanssa olemmekaan. Nyt kun ymmärrykseni siitä on kasvanut ja vahvistunut, olen ihan uudella tasolla avaamaan sitä myös asiakkailleni. Miten onkaan helpompaa pohtia omia tapoja toimia työssä tai elämässä yleensä, kun oivallukset tarjoaa käytöksensä kautta kunnioitusta herättävä uljas eläin. Minun roolini tässä on sanoittaa reaktioita ja huomioita ja auttaa asiakastani oivaltamaan. Ja hienoa on, että oivalluksia voidaan käsitellä heti, ehkä pohtia uusia, erilaisia tapoja toimia tai asiat voidaan jättää hautumaan. Niistä sen kummemmin puhumatta…

Oppia ikä kaikki! Nyt todistukset kädessä olo on väsynyt mutta onnellinen, mutta nälkä tietää, ymmärtää, oivaltaa lisää ei ainakaan vähentynyt. Jatko-opinnot jo suunnitelmissa. 😊

s